Bestuurscultuur en transparantie

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 17:00

Geschreven door Nicolle Beugels

 

De laatste maanden gaat het voornamelijk over een meer transparante politiek en bestuurscultuur. 

De fouten die onlangs in de politiek werden gemaakt, maakt dat de burgers minder vertrouwen hebben in de politiek. Echter geldt dit niet enkel en alleen voor de politiek, maar ook voor het vertrouwen in de overheid in het algemeen. 

 

Bestuurscultuur en Transparantie

Men verwacht meer transparantie, openheid en eerlijkheid van hen die het land besturen. De burgers voelen zich meer betrokken en hebben dan ook meer vertrouwen in de overheid. Ze willen voornamelijk zien dat instanties niet met zichzelf bezig zijn, maar echt met het oplossen van problemen. We willen af van: “het zijn maar ambtenaren, die werken niet maar krijgen veel betaald”. 

Er hebben zich vele situaties voorgedaan waarbij achteraf werd gedacht: dit had voorkomen kunnen worden. En dat is precies hoe wij, als Civilitas, er ook over denken. 

Wij helpen niet alleen het vertrouwen te vergroten tussen gemeente en burger. Civilitas gaat namelijk een stukje verder. Wij bieden namelijk ook transparantie. Door middel van onze termijnbewaker krijgt u inzicht in de procedure en u weet precies waar u zich bevindt. Maar dit biedt niet alleen mogelijkheden voor de burger, ook de gemeente kan met onze applicatie aan de slag. Samen bereiken we namelijk meer dan alleen. 

 

De kracht van Civilitas zit zowel bij de gemeente als bij de burger. Wij streven ernaar om een open bedrijfscultuur te creëren. 

 

In de loop van de tijd hopen wij met deze oplossing niet enkel het vertrouwen te vergroten maar ook problemen te kunnen voorkomen. Samen gaan we voor een prettige en betrouwbare leef omgeving in onze gemeentes. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.